نیروی دریایی آمریکا با ورود ناوشکن USS Jack H. Lucas به خدمت عملیاتی، فصل جدیدی از پروژه ساخت ناوشکن در جهان را آغاز کرد. این شناور که اولین فروند از نسل سوم کلاس آرلی برک محسوب می‌شود، در واقع پاسخ فنی واشنگتن به تغییر موازنه قدرت در دریاها است.

آمریکا برای مقابله با موشک‌های قدرتمند ایران ناوشکن به آب انداخت

خبرآنلاین نوشت: قلب تپنده این ناوشکن، رادار پیشرفته AN/SPY-۶(V)۱ است. این سیستم راداری که جایگزین مدل‌های قدیمی SPY-۱D شده، جهشی بزرگ در توانایی کشف و تفکیک اهداف محسوب می‌شود.

  • توان ردیابی: این رادار قادر است اهداف کوچک‌تر و سریع‌تر را در برد بسیار طولانی‌تر شناسایی کند.
  • مقابله با تهدیدات نوین: اولویت اصلی این رادار، مقابله با موشک‌های کروز پیشرفته، موشک‌های بالستیک و مهم‌تر از همه، تسلیحات هایپرسونیک است.
  • اتوماسیون: به گفته تکنسین‌های ارشد این ناو، سطح خودکارسازی در این سیستم نسبت به نسل‌های قبل قابل مقایسه نیست و مانند جهش از فناوری‌های ارتباطی دهه‌های گذشته به گوشی‌های هوشمند امروزی است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که تمرکز ویژه بر قابلیت‌های دفاع موشکی در این کلاس از ناوشکن‌ها، مستقیماً با افزایش توانمندی‌های موشکی کشورهایی از جمله ایران و کره شمالی مرتبط است. واشنگتن نگران است که زرادخانه‌های موشکی این کشورها بتواند نیروهای آمریکایی را در نبردهای نامتقارن به چالش بکشد.

با وجود الحاق هفتاد و یکمین فروند از کلاس آرلی برک، سوالات جدی درباره کارایی این شناورها در برابر رقبای هم‌تراز وجود دارد. ناوشکن‌های تایپ ۰۵۵ چین در حال حاضر به عنوان قدرتمندترین ناوشکن‌های جهان شناخته می‌شوند.

  • شکاف تسلیحاتی: ناوشکن‌های چینی به موشک‌های بالستیک ضدکشتی و هایپرسونیک مانند YJ-۲۱ مجهز شده‌اند که برتری محسوسی نسبت به تسلیحات فعلی آرلی برک دارند.
  • نقص طراحی: کلاس آرلی برک به دلیل ریشه داشتن در طراحی دوران جنگ سرد، فاقد ویژگی‌های رادارگریزی (Stealth) مدرن و سیستم‌های راداری دوباندی است که در رقبای چینی دیده می‌شود.

انتظار می‌رود نسل بعدی ناوشکن‌های آمریکا تحت برنامه DDG(X) تنها در دهه ۲۰۴۰ میلادی آماده خدمت شوند. این تأخیر طولانی، ایالات متحده را مجبور کرده است تا با تکیه بر ارتقای سیستم‌های داخلیِ طراحی‌های قدیمی، شکاف قدرت در اقیانوس آرام و سایر مناطق استراتژیک را پر کند؛ تلاشی که در برابر سرعت خیره‌کننده نوسازی دریایی چین، با تردیدهای فراوانی روبروست.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • م IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    8 4
    همه امریکاییها رو باید کشت
  • حمید IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    5 0
    نام ناو هواپیمابر ایران چیست،،که او ناوشکن برایش ساخته،،
  • ali IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    8 4
    انشاالله که ناو‌شکنه غرق نشه!!!!
  • ن.‌د IR ۲۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
    0 0
    فارق از تمام جهات از هر جنبه ای، آمریکا از هررررر نظر حتی اگه بعصی تسلیحات مثل ناوشکن رو دیرتر یا زودتر به آب میندازه با برنامه میکنه و از هررر جهت‌ قدرت اول و آخر جهان هست،حداقلللل تا بین ۸۰ تا ۱۰۰ سال آینده تضمین شدست.
  • حق IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
    0 0
    چی میشه وخدا کنه آمریکا با ونزوئلا درگیر جنگ بشه و از طرف دیگر چین به تایوان حمله کنه وبا تمام توان یورش ببره به تایوان و از طرف دیگر روس‌ها با حمله های بیشتر اوکراین و اروپا را سرکوب کنه در این شرایط که برای ایران بهترین دوران رقم خواهد خورد
  • Iman IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
    1 0
    خخخخ چه ربطی داشت اصلا
  • محمد IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۳
    0 0
    باسلام همچنین که تمام کشورهای پیشرفته دنیا دارن هی سلاح تولولیدی خودرا به رخ دنیا میکشن هم میشه این رو جدی گرفت هم اینکه جنگ روانی ترس وحشت دردل دشمن که دیده اونها رو ایران هم همین جنگ روانی بین دشمن ایجاد کنه یک اسم جدید یک سلاح فرزی رابه رخ دشمن بکشد هم بسازد
  • ناشناس IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۶
    0 0
    هزار تا ناو شکن هم درست کنه دیگه زمان افول آمریکاست تمام شد نه آر پس یمن بر آمد نه بقیه کشور های جهان شده یک مفت خور هر جا آش آن فراشه....
  • محمد IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۷
    0 0
    شما هر چی هم بسازید فایده نداره چون نیرویی پشت ماست که از هم ناو شکن ها هواپیما ها و... بزرگرتره

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

نیازمندی‌ها